söndag 15 november 2009

Åttaåringar och deras känsla för tajming

Hulliganen bajsar vidare i dag också. Han passade även på att kräkas i köket samtidigt som Skyggot stekte pannkakor. Det kändes plötsligt väldigt trångt i vårt ryss-kök. Vem torkar spyan? Vem håller det nerspydda barnet...? Och vem vänder pannkakan som ryker och luktar bränt.

När sedan malen vaknar och skriker i bakgrunden så vet man inte riktigt. När man kryssar mellan en utspridd spya med fårskinnstofflor och försöker ta hand om eländet. Det är vid sådana tillfällen man bara vill ge upp, känner att det funkar ju fan inte. HUR gör föräldrar som har 8 ungar?? Det är tamefan ett mysterium.

Det fantastiska är att vid just dessa pressade situationen så kan man ge sig tusan på att Trotsmaskinen dyker upp och vill diskutera olika saker. Ofta saker som kan vänta. Onödiga saker. Bagateller. Det spelar ingen roll hur alla skriker och väsnas. Hon märker det inte. Man ser bara hennes lilla mun röra sig i ett berg av oväsen. Man kan omöjligt höra vad hon säger... och ändå fortsätter hon glatt babbla vidare. Varför, Varför, Varför gör 8 åringar så?

Inga kommentarer:

Kanin = Blottare???

Jag har tydligen närt en liten blottare vid min barm. Det brukar komma små jobbiga småungar och plinga på dörren eftersom Trotsmaskinen har ...