Dåliga mamman´s blogg

Här serveras ingen kaffe latte

Min bilder
Namn:
Plats: Uppe i örn nästet, I en beige förort, Sweden

Om Dåliga mamman och pappa Basisten samt barnen Trotsmaskinen 11 år, Hulliganen 4 år och Näsapan 2 år. Om livet som trebarnsmamma utan förskönande gulligull och kaffe latte... Välkommen till det verkliga livet mitt bland spyor, bajs och allmän trebarnschock.

onsdag 2 juni 2010

Att måla med barn

En sak som är lite jobbigt med småbarn är att de aldrig kan hålla målarpaletten ren och fin. De kladdar alltid ihop alla färger i paletten. Svart rinnig färg på den vita... Eller röda. Det ser förjävligt ut. Det blir ofta en daskig, brunsvart nyans och det går inte att måla harmoniskt under sådana omständigheter! Fattar de inte att det bara ser smutsigt och fult ut!

För mycket vatten använder de också. Deras nerkladdade pappersark blir så genomdränkt av bajsbrunt vatten så den fastnar i bordet och löses upp till något som liknar en näve använt dasspapper i en skitig toalett.

Och inte kan de hålla sig på sitt eget ritpapper heller. Nej, de ska alltid kladda ner alla andras fina verk. Jag vet inte vad det beror på. Avundsjuka kanske. Bara för att de själva bara kan rita en några streck eller en huvudfoting på sin höjd. Det ska väl inte vi föräldrar behöva lida för.


Här sabbar Hulliganen både mitt lejon OCH min häst.

Etiketter:

1 kommentarer:

Anonymous Johannes sa...

Nu tycer jag nog att du är litet hård i dina omdömen...;-)Jag låter småkillarna använda min gamla akvarell-låda när de målar och de gör det med stort allvar. De mer mondäna färgkakorna som jag känner igen från teckingslektionerna i skolan får inte riktigt samma respekt. Där är det som du sade daskigt och brunsvart. Precis som livet...

3 juni 2010 12:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida