Dåliga mamman´s blogg

Här serveras ingen kaffe latte

Min bilder
Namn:
Plats: Uppe i örn nästet, I en beige förort, Sweden

Om Dåliga mamman och pappa Basisten samt barnen Trotsmaskinen 11 år, Hulliganen 4 år och Näsapan 2 år. Om livet som trebarnsmamma utan förskönande gulligull och kaffe latte... Välkommen till det verkliga livet mitt bland spyor, bajs och allmän trebarnschock.

lördag 15 januari 2011

Besoar = hårresande fakta.

Detta är kvällens resultat av onödigt vetande genom surfning på internet. Denna information fick mig dock att omedelbart spotta ut peruken som jag förnöjt satt och tuggade på. Även min egen fläta som fastnat mellan bakre kindtänderna drog jag hastigt bort med hovtången.

Besoar En klump av osmältbart innehåll i magsäcken, kan någon gång också förekomma i tarmen. En besoar kan bestå av olika substanser. En trikobesoar består av patientens eget hår som svalts, ofta under en lång tid. Denna sjukdom är vanligast hos unga kvinnor. En fytobesoar består av växtfibrer och en farmakobesoar består av mediciner. En jästbesoar består av en klump jästsvamp och är en sällsynt komplikation efter kirurgiska åtgärder beträffande magsäcken. Orsakerna till uppkomsten av besoar är antingen intag av stora mängder osmältbara substanser och/eller en försämrad motilitet i magsäcken, ofta orsakad av operationer på detta område. Behandlingen är medicinsk (enxymer för att lösa upp besoaren, metoclopramid för att förbätta motiliteten). Ibland behövs kirurgiskt avlägsnande av besoaren, detta gäller speciellt trikobesoaren, som inte kan lösas upp enzymatiskt.


Bifogar även en bild på elendet.
Besoar

Etiketter:

5 kommentarer:

Blogger Northtwig sa...

AAAAAAAAHHH!!!! Får svår ångest med tanke på att jag hade dille att suga/tugga på håret i mellanstadiet :-O

16 januari 2011 01:05  
Blogger Noname Egoisten sa...

Yikes! Fy fan vad läskigt!

Måsteju bara fråga eftersom ingen annan gjort det, vadan den lååååååånga tystnaden?

16 januari 2011 07:35  
Blogger Dåliga mamman sa...

Den långa tystnaden berodde nog mest på kombinationen småbarn och börja arbeta heltid. Jag behövde en paus helt enkelt. Nu känns det som chocken börjar släppa.

16 januari 2011 12:19  
Blogger Dåliga mamman sa...

Northwig. Haha, det står ju också att detta drabbar mest unga tjejer... Det måste ju bero på "suga-på-hår fenomenet."

16 januari 2011 12:35  
Anonymous Gin sa...

näää men fy faaan vad äckligt!!

Glad att du är tillbaka dock! :D

16 januari 2011 15:42  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida