Dåliga mamman´s blogg

Här serveras ingen kaffe latte

Min bilder
Namn:
Plats: Uppe i örn nästet, I en beige förort, Sweden

Om Dåliga mamman och pappa Basisten samt barnen Trotsmaskinen 11 år, Hulliganen 4 år och Näsapan 2 år. Om livet som trebarnsmamma utan förskönande gulligull och kaffe latte... Välkommen till det verkliga livet mitt bland spyor, bajs och allmän trebarnschock.

torsdag 23 februari 2012

Oj, det var länge sedan, jag kompenserar.


Jag vet inte VAd som hänt med bloggen. En del (de flesta) bilder kan inte visas. Jag är mest ledsen över att min hårt arbetade röv i paint är borta. Jag arbetade sjukt länge med den.

Dålig uppdatering har det också varit. Och jag som skrev på nyårsafton att jag minsann skulle blogga på. Det är typiskt mig. Opålitligt humörmänniska. Det har bara varit så mycket den sista tiden, så jag har inte tyat med riktigt. Hur som helst så är vi sjuka just nu. Men jag är bättre på att uppdatera min facebookstatus konstigt nog. I brist på fantasi och som kompensation på dåligt uppdaterad blogg, så koppar jag in några fraser här nedan. Som en liten sammanfattning från den senaste tiden i mitt oglamorösa liv. En retroaktiv kompensation kan man säga.

Dåliga mammans senaste uppdateringar på Facebook. Håll till godo.
Jag vill inte sitta här i soffan med ebolahosta och med ett gult leksaksflygplan intrasslat i håret. Jag vill vara frisk och gå i skogen.


Dagen VAB-engagemang. (ja, jag har tråkigt) I min lokaltidning (kontaktannonserna) söker en Afrikansk, diskret man en vit fräsch kille.... Ett par rader nedanför söker en fräsch VIT kille en Afrikans man för diskreta träffar. Det är ju tamejfan helt strålande. Hur ska jag få dem att träffas! Borde man ringa och tipsa! Ja, för tänk om de är ämnade för varandra, själsfränder, men missar varandra. Picture it! Afrikanen blir utvisad och ensam i sin hydda med en skavande läpp-platta och den vita snubben gifter sig med en tjock elak Polack bara för att han inte vågar komma ur garderoben. Så förödande. Något måste göras!


Hemma pga av kombinationen vab och sjuk själv. Ont i halsen, stel i nacken och allmänt kasst mår vi. Försöker passa på att vika tvätt, men blir alldeles kallsvettig efter tre tröjor. :-/ Känns som ett tämligen smart val att inte gå i skogen tre timmar idag.


När mina barn blir tonåringar så ska jag INTE bli en sån där morsa som envist ska in och väsnas med dammsugaren i deras rum kl 9 på helgmorgnarna. Jag ser fram emot den dagen de sover till 13. Då ska jag också göra det.


 Varit på Ridskola med barn nr 1, där plötsligt två hästar började misshandla varandra helt hysteriskt i ridhuset. Det såg rätt... dumt ut. :-O Efter det, shoppat lite kläder och mat och dyl. Sedan blev det thaimat. supergott. Och nu dricker jag en Breezer mango (faaarligt god!) medan barnen leker. -"Vem vill vara Gladiatoooor!?!" -"JAAG vill vara kladdig Tooor!!" :-O


Hästarna ställde sig med rumpan mot varandra och började mata sparkar. Jag tänkte att det skulle se skumt ut om människor också slogs på det viset.... Såg verkligen framför mig hur ett gängslagsmål i Jordbro skulle kunna se ut. :-O
Om ni nu promt ska sätta en korv, gurka, ostbåge, fotboll eller dyl i halsen så gör det med fördel nära mig, för idag har jag gått en hjärt/lungräddningskurs på jobbet. Bara så ni vet. P.s. Vi lärde oss INTE att dra ut föremål i andra änden.


Sambon iväg och spelar bas, 11-åringen sitter inlåst som en liten Kumlafånge i sitt rum. (låser på insidan) Och Hulliganen och Näsapan leker i sitt rum. Snart läggdags. jag försöker bara samla lite kraft. Att lägga dem är som att fösa in en hjord rabiessmittade kossor i Texas. Och att lägga elvaåringen är som att försöka trycka in en sur, hal bläckfisk i en kaviartub. Typ så.


är lik Herr Tumnus. Faunen... Lika kort och märklig känner jag mig när jag pulsar omkring i den pudriga Narnialiknande skogen. Den gula labben vid min sida påminner faktiskt även han om Asslan. Blir lite paranoid när jag plötsligt hör någon närma sig flåsande bakom mig, tänk om det är häxan! Puh! Det var bara en skidåkare.


känner mig hjärnlobotomerad idag. All mental energi är totalt utsugen.


Helt slut efter jobbet idag. Skönt att det är helg. Det var isigt och rått i skogen. Kände mig som en gammal sleten Yak när vi mödosamt vandrade uppför snöiga, knöliga kullar i ett långt led.


Hon är bara 11... GAH! Hur ska det bli när hon är 14!? *ryser*


rast på jobbet, snart dax för prommis nr 2. Trött! Skulle helst bara vilja åka hem och lägga mig i ett skumbad. Men det är bara att dra på sig vandringskängorna och mössan och gå. gå. gå.


Dricker te och tröstäter en mockaruta... Fan, nu är det cocosflingor mellan tangenterna också. Jag måste tröstäta en till.


Gjorde bort mig på gymmet idag. Hade tränat klart och kände mig lite lätt slutkörd. Lyssnade fortfarande på hög rockmusik i mp3 spelaren medan jag vinglar in i omklädningsrummet. Och det kändes väl helt ok... Förutom att det var herrarnas omklädningsrum jag traskade in i. Jag hann tom hänga upp min ryggsäck på en krok innan jag tänkte: "Fa,an vad brudarna är stora och håriga på det här stället. :-/
Konstigt att man vaknar på sin första dag som 38-åring med en finne på näsan. Antar att det bara går utför nu. :-O


Idag har vi haft lite kalas och julgransplundring här hemma. Jag har tagit över en viktig tradition vi hade som barn när farmor levde. Hon delade alltid ut den obligatoriska julgransplundringspåsen till barnen innehållande lite godis samt kalastuta, ballong en frukt och en russin. DÅ kändes det ganska beiget med mandarinen och den lilla russinasken, men nu som vuxen är det tamejtusan kult. Så därför, nu för jag traditionen vidare. Moooahahaah.


Borde sova, men kan inte sluta döda zombies! :-O (Jag är ett stort fan av zombie Lane på facebook) 


Äntligen får man sitta en stund. Grabbarna sover äntligen och jag har hjälpt den förstfödde med grisarna. (marsvinen) Städa buren och klippa klor så sammanlagt tolv sprattliga hobbit-liknande fötter och trimma ner den ena som såg ut som en avdankad Burt Reinolds. Nu ser de lite mer civiliserade ut. Ja, för att vara marsvin i alla fall.


Nu är alla förkylda igen utom jag. När ska de fatta att det är bra att marinera sig i glögg.


Äntligen har jag ordnat en snarkfri zon som jag kan fly till nattetid. Annars är risken tämligen stor att ni får läsa följande på löpsedeln de närmsta dagarna: "Trebarnsmor försökte kväva sin snarkande sambo genom att pressa ner tre skitiga tubstrumpor i halsen. Kvinnan är efterlyst och skäligen misstänkt för dråpförsök." Vi har försökt prata med sambon, men han är för rosslig och hes för att kunna göra sig förstådd. En nära bekant har dock meddelat oss att han ständigt går barfota (även utomhus) och ser väldigt rädd och osäker ut.


Också avslutningsvis en liten fräckis på det:
En kvinna drar med sig en man hem från krogen och de hamnar direkt i säng. De börjar med missionären och killen drar på och ger henne vad hon tål rätt bra, när han plötsligt bara stelnar till och ser helt död ut i ögonen...
Gick det för honom nu, undrade hon, men efter bara fem sekunder sätter han igång igen och knu**ar på som fanken igen, för att plötsligt bara stanna upp igen och stelna till med helt död blick...
Men, tänker hon, vad händer? när han plötsligt drar på farten utav bara helvete igen och samma visa efter ett tag. Han stelnar till med död blick. Nu kan hon inte hålla sig längre.
- Vad håller du på med, frågar hon?
- Något jag lärt mig på RedTube, svarar han. Det kallas ”Buffrar”...:-D

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida