Dåliga mamman´s blogg

Här serveras ingen kaffe latte

Min bilder
Namn:
Plats: Uppe i örn nästet, I en beige förort, Sweden

Om Dåliga mamman och pappa Basisten samt barnen Trotsmaskinen 11 år, Hulliganen 4 år och Näsapan 2 år. Om livet som trebarnsmamma utan förskönande gulligull och kaffe latte... Välkommen till det verkliga livet mitt bland spyor, bajs och allmän trebarnschock.

torsdag 20 december 2012

Annalkande Domedag och vikten av julgranspyntande


Jag känner att jag måste skriva lite denna kanske sista kvällen i livet eftersom jorden kanske går under i morgon. Hade lite extra mys med glögg mm bara i fall att.

Julafton närmar sig med stormsteg och jag har i princip inte gjort ett skit hemma förutom lite ljusslingor här och var. Men den obligatoriska granen ska givetvis införskaffas. En riktig ska gran ska jag ha nu min första jul som ensamstående trebarnsmor. Julgranen är en viktig del i mitt julfirande. Den lämnar så många minnen och sinnesintryck där den står och lyser så fint i ett hörn i vardagsrummet.


Men så kommer vi till detta med att klä granen tillsammans med sina barn. Egentligen vill man bara göra det själv eftersom alla kulor annars hamnar på ett och samma område. Ofta träs de alldeles för långt ner på en och samma gren i en stor klump tills klungan tyngs ner och nuddar parketten med ett rasslande klockspel som följd. Och allt detta i en osmaklig färgkombination dessutom. Gärna ska även "ful-kulorna" fastas synligt på granens framsida. De man helst vill sätta bakom granen mot väggen. Ni vet de där omaka, gamla fula julgranspyntet man egentligen velat slänga, men som ändå hängt kvar år efter år. Det kan vara något som påminner om en alkoholiserad tomteliknande figur i garn, eller en kotte med avskavd guldfärg. Eller smällkarameller i trista färger som inte alls passar tillsammans med de nyare snygga glittriga fina kulorna.


Men man vill ju vara en god julemor med juletålamod, så tålmodigt låter man barnen  hållas... Tills de tröttnat och vänder ryggen till. Då brukar jag flytta och fördela kulorna mer jämnt över granen. Ungarna brukar aldrig ens reflektera över detta. Barn har så kort minne. De tror säkert att det var precis så snyggt de klädde granen. Rätt lustigt faktiskt.


Julgranen har har även haft en del andra finurliga användningsområden i vår familj. Det var i fjol när jag hörde ett väldans stånkande och rasslande bakom granen som jag insåg att Hulliganen satte i system att använda granen som toalettområde. Man kan även välta granen. Det är Näsapan väldigt bra på. Det ska bli intressant att se hur årets gran kommer att nyttjas.2 kommentarer:

Blogger Azzazin sa...

Julgransfén kör jag på.... hon kommer när ungen sover och gör granen ännu finare :D
Mitt lille troll har tyvärr örnkoll på exakt vart han hängt vad så jag var tvungen att hitta på julgransfén.

God jul & grattis till att du överlevt ännu en undergång!

22 december 2012 13:32  
Blogger Dåliga mamman sa...

Julgransf'en. Det är ju genialiskt!!!! Tack!

22 december 2012 14:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida