Dåliga mamman´s blogg

Här serveras ingen kaffe latte

Min bilder
Namn:
Plats: Uppe i örn nästet, I en beige förort, Sweden

Om Dåliga mamman och pappa Basisten samt barnen Trotsmaskinen 11 år, Hulliganen 4 år och Näsapan 2 år. Om livet som trebarnsmamma utan förskönande gulligull och kaffe latte... Välkommen till det verkliga livet mitt bland spyor, bajs och allmän trebarnschock.

måndag 31 januari 2011

Monday bloody mondayś

På måndagar är basisten iväg och spelar fiol. Förlåt, bas skulle det vara. Då är jag ensam med hans barn hela kvällen. Ja, då är det mest hans barn anser jag. I skrivande stund så vinglar Näsapan omkring som ett litet dregglande fyllo och drar en liten hund på hjul. Och han ser INTE djurvänlig ut. Trotsmaskinen har jag äntligen fått att duscha efter mycket tjat och gnat. Ungen såg ju för tusan ut som Dregen i Backyard Babies i håret. Inte ens när påpekade det, ville hon duscha. Jag vet inte vilken ålder ungar bryr sig om sin egen hygien. Inte vissa 10 åringar i alla fall. Men till slut så. Det är som med triss. Plötsligt händer det!


Hulliganen sover i alla fall. Efter ca tre bajsblöjebyten, vellingmeck och vild jakt runt lägenheten en timme. Skrikande lade han motvilligt sitt lilla kladdiga huvud på sin blåa blommiga kudde och somnade till slut. Då tänkte jag. Vilken satans tur att inte Basisten skriker så där innan han somnar. Det skulle se så... sjukt ut.

Nu sitter jag och samlar ny kraft för att försöka få Näsapan att somna. Jag vet inte vad det är för fel på den ungen, men han tycks inte ha något som helst sömnbehov. Om han somnar som de flesta normala barn runt 20.00, så vaknar han ca 23 och beter sig som en speedad tjackpundare i fem timmar. Den som hävdar att vi fostrar fel önskar jag att de får ett exakt likadant tjackbarn. Då kan vi diskutera uppfostran. Gärna en som klättrar också.

Jag tror jag måste avsluta här, för nu släpar han iväg med Basistens förstärkare. Det känns som vad som helst kan hända nu.

Etiketter:

7 kommentarer:

Blogger Noname Egoisten sa...

Hur skulle det ha med uppfostran att göra menar dom? Kids är väl individer, alla sover ju olika mycket. Och jag antar att inte alla tre barnen vaknar och är odrägligt pigga stup i kvarten?
Nä usch den där typen av människor känns som samma typer som plågar sina barn efter den där galningen (vadfanheterhonnuigen) som tycker att man ska in & sjunga en trudelutt & gå igen när ungen är hysteriskt ledsen, eller hålla fast ungen i sängen med våld... oj, sorry, vad upprörd jag blev.

Det jag menar är: hoppas det ordnar sig snart, det gör ju det oftast när dom är igenom vad det nu är för fas dom pysslar med för stunden. :)

1 februari 2011 07:59  
Anonymous Anonym sa...

Hej!
Jag kan tala om att jag har haft en sådär liten klättrande tjackapa som aldrig sov heller. Jag kan trösta dig med att det går över *ler*. Fast det tar sin tid. Han är nu 21 och är i Australien och klättra gör han säkert fortfarande, med glädje. Sover kan han lyckas med ibland och är inte lika speedad hela tiden..Så lycka till.
Kram

4 februari 2011 11:02  
Blogger Dåliga mamman sa...

Hej Anonym

Det kändes bra att höra att fler föder tjackapor vid sin barm och att det är ett fenomen som lägger sig efter.. 21? ;-)
Hälsa din klängiga tjackapa i Australien så gott.

4 februari 2011 18:44  
Anonymous Anonym sa...

Hej igen! Ja lovar jag ska hälsa min tjackapa i landet under*ler*. Måste få säga att du skriver galet roligt, jag skrattar så jag får ont i magen...mycket igenkännande måste jag säga.Du är helt underbar, sluta inte! Jag har själv 7 barn o en del historier...kanske dags för en egen blogg?!
Ha det gott!
Ewa

9 februari 2011 13:27  
Blogger Dåliga mamman sa...

7 barn!? Hur gör du människa!!!??? :-O Bra jobbat.

10 februari 2011 22:53  
Anonymous Anonym sa...

Hej! Tack du fick mig att starta en egen blogg *ler*..Jag har redan varit igenom allt du gör nu...mina är stora ..minsta 15! Men du får mig att minnas allt..jag lovar och lite till..skrattar så ....Tack!Tack!Ewa

11 februari 2011 00:04  
Blogger Dåliga mamman sa...

Jag vill ju gärna följa din blogg ju!!!

11 februari 2011 21:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida